Kärcher ambieert eerste plek in carwash

“In 2020 zijn wij nummer één in carwash in België en Nederland.” Zonder ambitie geen doelstellingen, vindt Yvan de Sitter, verkoopdirecteur van Kärcher in de Benelux. De reinigingspecialist zet volop in op roll-overs en wasstraten en wil de komende jaren een plek veroveren naast of zelfs boven carwash reuzen als Washtec en Christ.

De Sitter: “Vijftien jaar geleden hebben we een valse start gemaakt met onze wasinstallaties. We hadden wel goede machines maar er was te weinig back-up. Geen goede nazorg, geen volwassen marketing en pr. We pakten het gewoon niet goed aan. Van die ervaringen hebben we nu geleerd.”

Nu liggen de zaken anders. Met de focus op het wasresultaat, onderhoudsarme installaties en een professioneel team van specialisten bestormt Kärcher de carwashmarkt. Dat het ze serieus is, blijkt onder meer uit het Kärcher-centrum in Breda waar verkopers worden (bij)geschoold in de laatste wastechnieken.

Totaalconcept

De nieuwe aanpak heeft geleid tot een afzet van gemiddeld vijftien tot twintig projecten per jaar in België waar vooral de focus ligt op wasstraatinstallaties. En tien projecten per jaar in Nederland, waar de roll-over heerst. Ook truck- en buswash en wasboxen staan op de menukaart.

Om een idee te geven: In Nederland zijn er ongeveer 1.800 roll-overs en 220 wasstraten, in België circa duizend roll-overs en 140 wasstraten. Kärcher ligt met dergelijke afzetaantallen nog een straatlengte achter op giganten als Washtec en Christ maar dat deert De Sitter niet.

Lees hier het complete artikel in Aftersales Magazine nummer vijf >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.