Kärcher en Tokheim worden partners

Kärcher en Tokheim Service Groep (TSG) hebben een strategisch partnerschap afgesloten. Reinigingsspecialist Kärcher en aanbieder van uitrustingen voor tankstation TSG, bundelen hiermee hun krachten op het gebied van carwashtechnologie.

Met deze samenwerking hopen beide partijen hun activiteiten in de carwash bij tankstations fors uit te breiden en hun positie te versterken. “Kärcher zal zich extra focussen op de ontwikkeling, engineering en productie om zo superieure producten en innovaties op de markt te brengen”, aldus Markus Asch, topman van Kärcher. “De samenwerking is baanbrekend in de carwashwereld. Voor exploitanten van wasinstallaties voor tankstations is dit partnerschap groot nieuws. Het betekent namelijk een makkelijkere toegang tot het productaanbod van Kärcher met ondersteuning van TSG op het vlak van installatie en service”, aldus Baudouin de la Tour, ceo van TSG. De afgesloten overeenkomst omvat het volledige productassortiment voor carwash van Kärcher, waaronder portaalwasinstallaties, wasinstallaties voor bedrijfsvoertuigen en zelfbedieningssystemen.

Wereldwijd

Kärcher is wereldwijd aanbieder van carwashtechnologie en heeft vestigingen in 65 landen. Het concern behaalde in 2016 een omzet van 2,33 miljard euro. Tokheim Service Group is marktleider in uitrusting en service van tankstations in Europa en Afrika. Behalve betaalsystemen en tankinstallaties, verdeelt en installeert TSG ook producten van andere producten en biedt een brede range aan services voor tankstations.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen