Kennisevent over nieuwe mobiliteitsconcepten

In samenwerking met TrendsinAutoleasing organiseert kennisplatform Automotive Insiders op 5 februari het Smart Mobility Event. De middag draait onder meer om de Smart Mobility Monitor 2020, een peiling van de mate waarin de consument nieuwe mobiliteitsconcepten omarmt.

De resultaten van dit grootschalig onderzoek worden gepresenteerd door Peter Mulder van Improof Research. Hij informeert de eventbezoekers over de vraag welke concepten momenteel door het grote publiek worden omarmd. Aan bod komt ook de vraag welke innovaties beklijven en welke niet. Vooruitlopend op de bijeenkomst zegt Mulder dat er een enorm potentieel voor autodelen is, dat de komende jaren ontsloten kan worden. ”Die groei is de laatste tijd echt spectaculair.” Met als kanttekening dat bezitters van privéauto’s veel minder te porren zijn voor delen dan zakelijke en private-leaserijders.

Online deelplatform

KPMG schetst op het event het landschap van het nieuwe ‘ecosysteem’ van mobiliteit in Nederland. Verder doet ING uit de doeken waarom het een eigen online deelplatform heeft gebouwd (met de naam Sharewaze). Last but not least deelt mobiliteitsdienstverlener Radiuz de eerste ervaringen van het MaaS-project op de Amsterdamse Zuidas.

Het Smart Mobility Event, onder leiding van Frank van Klink, is bestemd voor zowel aanbieders van mobiliteitsproducten als de afnemers daarvan.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.