Kennissessie schadeherstel

Akzo Nobel heeft onlangs een kennissessie georganiseerd voor schadeherstelbedrijven. In totaal 23 Acoat Selected-ondernemers kregen handvatten aangereikt waarmee ze total loss-gevallen kunnen vermijden, en daarmee hun rendement kunnen verbeteren.

Remco Ruiter, business consultant bij Akzo Nobel Automotive & Aerospace Coatings: “Wij merken dat ondernemers kansen zien voor zwaar beschadigde auto’s, maar dat het vaak ontbreekt aan snelheid en technisch inzicht in wat er allemaal nog mogelijk is. Daar zijn we met deze sessie op ingesprongen. Snel handelen is geboden om total loss te vermijden. Meteen beginnen met demonteren, en als een auto in het water heeft gelegen meteen delen schoon- en droogmaken. Dan bespaar je honderden euro’s vervangingskosten. Minstens zo belangrijk is vertrouwen wekken bij je klant. Nodig de klant uit om in de werkplaats te komen kijken. Leg uit dat je de uitlijning meteen controleert. En dat de auto van total loss gered kan worden door gebruikte onderdelen toe te passen in plaats van originele onderdelen. Maak daarbij duidelijk dat deze geldbesparende oplossing de kwaliteit van de uiteindelijke reparatie niet in de weg staat.”

De deelnemers aan de kennissessie van Akzo Nobel brachten een bezoek aan de Airbagbank (Diagnose Xpert) en Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot. Bij de Airbagbank werden de ondernemers geïnformeerd over de wereld achter de airbag-afdekkap, in technisch en commercieel opzicht. Bij Bart Ebben kregen de bezoekers een blik achter de schermen van een modern demontagebedrijf. Met als speerpunten: scherpe inkoop van onderdelen, tijdbesparing door gebruikte onderdelen toe te passen en de hoge mate van kwaliteitscontrole.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.