Klant vaker naar autobedrijf voor occasion

Potentiële kopers van tweedehands auto’s zoeken hun heil vaker bij een autobedrijf dan bij een andere consument. Werd in 2010 nog 56 procent van de occasions aangeschaft bij een autobedrijf, inmiddels is dat opgelopen tot 60 procent, meldt Bovag.

Per jaar wisselen zo’n 1,8 miljoen tweedehands auto’s van eigenaar. Iets meer dan de helft van deze auto’s worden bij een autobedrijf aangeschaft maar dat aandeel is dus stijgende. De stijging komt voornamelijk op conto van de onafhankelijke autobedrijven en merkdealers die bij BOVAG zijn aangesloten; zij noteerden bijna 140.000 transacties en dat is circa 8.000 meer dan een jaar eerder. De handel tussen particulieren onderling daalde juist met 2,1 procent.

Een directe reden voor het stijgende vertrouwen in autobedrijven als het op de verkoop van occasions komt wordt niet gegeven. Maar het is evident dat particulieren op zoek zijn naar meer zekerheid omtrent de status van de auto. Iets wat bij een particuliere verkoop een onzekere factor is, mits de auto voor de verkoop eerst wordt gekeurd.

Stijging

Overigens steeg de occasionverkoop bij autobedrijven in maart voor de derde maand op rij. Deze keer met 8,6 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2014. De Nederlandse autobedrijven verkochten in maart tezamen 92.715 occasions aan eindgebruikers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *