Kort geding 402 tegen Nederlandse staat

402 Automotive heeft een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat. De  organisator van automotive evenementen wil dat de rechter een einde maakt aan de onduidelijkheid onder welke omstandigheden evenementen vanaf eind september kunnen worden georganiseerd.

402 heeft van 18 september tot en met 31 oktober zeven autoshows gepland staan. Op dit moment zijn alleen evenementen toegestaan waar niet meer dan 750 mensen komen, die bovendien een vaste zitplaats moeten hebben. Om deze reden moest bijvoorbeeld American Sunday op 25 juli op circuit Zandvoort, dat naar verwachting zo’n 5500 bezoekers zou trekken, worden geannuleerd. 402 vindt dat onredelijk, omdat de Formule 1-wedstrijd over drie weken, waar tienduizenden bezoekers worden verwacht, wel door kan gaan.

Risico’s

Ronald van de Broek, directeur van 402 Automotive licht toe: “Circuit Zandvoort viel vorig jaar nog wel onder de doorstroomlocaties. Enkele weken geleden gaf men bij het circuit aan nu onder sportlocaties te vallen en geen doorstroomevenementen te kunnen hosten. Dat is natuurlijk bijzonder zuur als je vorig jaar in de zomer succesvol diverse doorstroomevenementen op dit circuit en ook in Assen hebt kunnen organiseren. Natuurlijk is het mooi dat we dan in Ahoy wel aan de slag kunnen. Maar hoe leg ik dat uit aan onze bezoekers? Iedereen weet dat de risico’s in de buitenlucht kleiner zijn dan indoor locaties. Bovendien kregen we vorige week ook te horen, dat ook het evenement GoJapan bij Louwman Toyota’s World in Raamsdonksveer ook slechts kan plaatsvinden met testen en met maximaal 750 bezoekers. Ook autoshows van andere collega-organisatoren die de komende weken gepland stonden worden inmiddels geannuleerd. Met betrekking tot ongelijkheid zijn natuurlijk ook geluiden bij de muziekbranche. Concerten kunnen plaatsvinden met maximaal 750 bezoekers op een stoel, terwijl de voetbalstadions met tienduizenden mensen gevuld kunnen worden.”

Doorstroomevenementen

402 hoopt met het kort geding te bereiken dat er duidelijkheid komt over de doorgang van zijn uitgestelde evenementen. Ronald van de Broek: “Onze insteek is, dat onze concepten veilig kunnen plaatsvinden zoals nu ook bij kermissen, attractieparken, dierentuinen en beurslocaties. Gelijk aan zoals we vorig jaar zomer gedraaid hebben. En dat uiteraard zonder een testverplichting van onze bezoekers. Er is nu voornamelijk aandacht voor de grote sportwedstrijden en zomerfestivals, terwijl doorstroomevenementen worden vergeten. Bovendien is elke week waarin we kosten maken voor onder meer productievoorbereidingen, promotie en marketing er één te veel als we weer moeten uitstellen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3512 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.