Kwikfit geeft mvo vorm met iso 26000

Fastfitketen Kwikfit heeft zich gecommitteerd aan iso 26000, een internationale richtlijn voor het implementeren van maatschappelijk verantwoord ondernemen in een organisatie.

Iso 26000 is een richtlijn die organisaties zelf moeten implementeren. Via een zogenoemde ‘zelfverklaring’ legt Kwikfit rekenschap af van de manier waarop maatschappelijk verantwoord ondernemen in de organisatie wordt toegepast. Er zijn hulpmiddelen beschikbaar die hierbij kunnen helpen, maar er worden geen eisen gesteld. Er wordt ook geen certificaat voor afgegeven.

Internationaal

Speciaal voor de mobiliteitsbranche hebben verschillende brancheorganisaties de mvo-standaard Erkend Duurzaam ontwikkeld. Toch heeft Kwikfit gekozen voor iso 26000. Algemeen directeur Martin Post legt uit waarom. “Wij hebben voor iso 26000 gekozen vanwege het internationale karakter en omdat deze aanpak zich richt op het hele bedrijf. Met de richtlijnen en de structuur van iso 26000 gaan we in gesprek met de verschillende stakeholders van ons bedrijf en op basis daarvan bepalen we onze ambities en prioriteiten van het mvo-beleid.”

Toetsing

Hoewel er geen certificaat afgegeven wordt voor iso 26000 heeft Kwikfit er toch voor gekozen om het rapport dat dient als onderbouwing voor de zelfverklaring door een onafhankelijke instantie te laten toetsen. Dit onderzoek is door TÜV Nederland uitgevoerd.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2376 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar