Laurens van den Acker Designer of the Year

Laurens van den Acker, Vice President of corporate design bij Renault, is onderscheiden met de Designer of the Year Award. Het leiderschap, de visie en stijl van de Nederlander worden geprezen.

Sinds de nieuwe Clio (2012) hebben de in 2009 aangetreden Van den Acker en zijn team 26 nieuwe dan wel vernieuwde modellen geïntroduceerd. Daarmee is het Renault-gamma het jongste van de Europese automerken. Het meest actuele model wordt, vanaf september, de volledig nieuwe Scénic.

De door Autocar Magazine ingestelde prijs werd uitgereikt tijdens een ceremonie op Silverstone. Volgens redacteur Matt Burt is elk model van Renault tegenwoordig direct herkenbaar, op een positieve manier. Hij loofde daarnaast de duidelijke richting die Van den Acker is ingeslagen en het feit dat onder zijn leiderschap ook andere ontwerpers de ruimte hebben om zich te manifesteren.

Renault Design beschikt over studio’s in Frankrijk, Roemenië, Brazilië, Zuid-Korea en India. De vijfhonderd medewerkers tellende teams ontwerpen voor alle merken van de groep, inclusief Dacia, Renault-Samsung Motors en het binnenkort opnieuw gelanceerde d Alpine.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.