Leerlingenaantal daalt niet meer

Het sinds 2005-2006 dalende leerlingenaantal in de mobiliteitsbranche is nu tot stilstand gekomen. Innovam heeft een jaarlijkse telling uitgevoerd bij alle ROC’s. In het schooljaar 2010-2011 volgen 14.406 leerlingen een opleiding voor een baan in de mobiliteitsbranche, een daling van 0,17 procent ten opzichte van vorig schooljaar.

Het aantal leerlingen dat vier dagen werkt en één dag naar school (BBL) gaat is met 1,1 procent licht gedaald ten opzichte van vorig schooljaar. De verschuiving naar vier dagen naar school en één dag stage (BOL) laat zich verklaren doordat BBL’ers moeilijk een leerbedrijf konden vinden. Het aantal leerlingen in de opleiding voor Technisch Specialist personen- en bedrijfsauto’s in 2010-2011 op niveau 4 stijgt met 17,2 procent.

Herme Bruin: "Innovam en stichting Oomt hebben de afgelopen jaren veel gedaan om het leerlingenaantal op peil te houden door middel van voorlichting en wervingscampagnes voor verschillende deelbranches. Dat werpt nu eindelijk zijn vruchten af. We zullen de komende jaren daar zeker mee door gaan."

Innovam roept de branche op te blijven samenwerken en investeren in nieuwe aanwas, zodat er voldoende personeel is wanneer de markt weer aantrekt. Ook onderzoekt zij hoe de instroom van leerlingen aansluit op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De resultaten zijn naar verwachting in april bekend.

Bekijk hier een flimpje van het ROC over de opleiding Autotechnicus.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *