Lintje voor Steven van Eijck

Voorzitter van RAI Vereniging Steven van Eijck is een van de Nederlanders die vandaag een koninklijke onderscheiding heeft gekregen. Van Eijck, tevens oud-staatssecretaris van Financiën, werd onderscheiden met de titel Officier in de orde van Oranje-Nassau.

Van Eijck ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de samenleving. Van Eijck bekleedt momenteel diverse functies, waaronder naast het voorzitterschap van RAI Vereniging, het vicevoorzitterschap van de raad van commissarissen van EY. Tevens is hij plaatsvervangend Kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER), vicevoorzitter van het bestuur van de Maatschappelijke Alliantie en bestuurslid van Stichting De Doelen Steunfonds. Ook is Van Eijck jarenlang actief binnen de Katholieke kerk.

Maatschappelijke Alliantie

In 2015 heeft Van Eijck het initiatief genomen tot de oprichting van de Maatschappelijke Alliantie, die al doel heeft om publiek private samenwerking rondom maatschappelijke vraagstukken te versterken. De Maatschappelijke Alliantie zet zich inmiddels in voor een aantal maatschappelijke vraagstukken die erop gericht zijn om een inclusieve samenleving te bevorderen.

New Mobility Foundation

Van Eijck heeft in 2016 samen met RAI Vereniging, de Noaber Foundation en de Maatschappelijke Alliantie de New Mobility Foundation (NMF) en later de NMF International opgericht. De NMF heeft als doel de fysieke mobiliteit van kwetsbare groepen in de samenleving te verbeteren.

Overige functies

In het verleden was Van Eijck ook nog regeringscommissaris voor het jeugd- en jongerenbeleid, trekker van Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad, voorzitter Actal, voorzitter van de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) en voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2363 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *