LKQ-Fource krijgt duurzaamheidscertificaat

Onderdelendistributeur LKQ-Fource heeft van de stichting Duurzaam Repareren het certificaat Groen Gedaan! gekregen voor zijn duurzame bedrijfsvoering. Het is daarmee de eerste onderdelendistributeur die het certificaat ontvangt.

Het streven naar duurzaamheid krijgt bij LKQ-Fource onder meer gestalte in het nieuwe distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs, dat al de BREEAM Excellent-kwalificatie ontving, doordat het onder meer met zonnepanelen geheel in zijn eigen energie voorziet.

Specifiek

“Maar duurzaamheid gaat verder dan alleen de bedrijfspanden”, zegt commercieel directeur Johan van der Hoeven van Fource. “Bijvoorbeeld de zorg voor duurzame inzetbaarheid van de medewerkers, een veilige werkomgeving, een efficiënte logistiek, transparantie en een bijdrage aan de samenleving horen hier ook bij.”

“Het Groen Gedaan!-certificatieprogramma van de stichting Duurzaam Repareren is toegesneden op onze corebusiness. Het is nu eenmaal zo dat een objectieve externe blik ons ook inzichten biedt waar wij de bedrijfsvoering verder kunnen verbeteren en bestendiger maken.”

Voorbeeld

LKQ-Fource ziet in de certificering ook een voorbeeldfunctie voor de autobedrijven. “Wij geloven er oprecht in dat er alleen toekomst is voor duurzame bedrijven. Wij moeten dan de wedervraag, hoe duurzaam zijn jullie zelf?, wel goed kunnen beantwoorden. Onze duurzaamheid is aangetoond en wordt met jaarlijkse audits bewaakt”, aldus Van der Hoeven.

De stichting Duurzaam Repareren hoopt dat meer leveranciers en grossiers het voorbeeld van LKQ-Fource zullen volgen. “Als de pandemie ons één ding heeft geleerd, dan is het dat ieder mens en ieder bedrijf actief zal moeten bijdragen aan de veiligheid, de gezondheid en de duurzaamheid. De aftersalesbedrijven hebben wellicht niet de grootste impact, maar kunnen wel een belangrijke voortrekkersrol vervullen bij de verduurzaming van de automotive”, aldus directeur Harry Filon namens de stichting.

Op de foto van links naar rechts Johan van der Hoeven (commercieel directeur LKQ-Fource), Harry Filon (directeur Duurzaam Repareren), Ron Pot (manager facilities, Fource).

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.