Mann+Hummel stoot plasticdivisie af

De Mann+Hummel Group verkoopt zijn bedrijfstak die high performance plastic onderdelen maakt aan de Duitse investeringsmaatschappij Mutares. Daarmee focust Mann+Hummel zich op zijn corebusiness: filters.

In zijn plasticfabrieken maakt Mann+Hummel plastic onderdelen zoals inlaatspruitstukken en vloeistofreservoirs. De fabrieken in Frankrijk en Duitsland zullen worden overgedragen aan Mutares. Hier werken in totaal zo’n 1500 mensen. De levering van de plastic onderdelen zal gedurende de overgangsfase gewoon doorgaan, verzekert Mann+Hummel.

Transformatie

“We hebben besloten het segment te verlaten om onze leidende positie op het gebied van filters te kunnen versterken”, licht ceo Kurk Wilks toe. “Met een absolute focus op filters en verdeeloplossingen op het gebied van transport en levenswetenschappen en milieukunde zijn we ervan overtuigd dat we met deze verandering onze transformatiestrategie kunnen versterken en versnellen.”

De transactie wordt naar verwachting aan het eind van het derde kwartaal afgerond, op voorwaarde van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en andere voorwaarden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.