Mark Wegh van Porsche Gelderland opgepakt

Directeur en groot aandeelhouder Mark Wegh van Porsche Centrum Gelderland is volgens Quote dinsdag aangehouden op verdenking van belastingontduiking. De Fiod laat weten dat het om een autodealer gaat.

Wegh wordt ook valsheid in geschrifte ten laste gelegd. Bronnen van het blad weten te melden dat de dealereigenaar de belasting voor ten minste één miljoen euro zou hebben benadeeld. Inmiddels is er ook beslag gelegd op ondermeer diverse klassieke auto’s van het centrum.

Zowel Porsche Centrum Gelderland als Importeur Pon Porsche laten weten nog niet te kunnen reageren op het nieuws.

Bezoekje

De Gelderse dealer van het luxe automerk kreeg vorige maand voor de vierde keer op rij de titel Porsche Excellence Dealer. Opvallend is dat de het centrum er in de laatste editie van De Schaal van Bikkers er een stuk minder vanaf komt. “Als je heel veel Porsches moet verkopen, dan snap ik dat je niet zoveel tijd hebt voor de klant. Maar als je al zo wordt behandeld tijdens het verkoopproces, hoe gaat het dan straks in de werkplaats? Bij Gelderland kreeg ik vooral de indruk dat ze wilden scoren”, aldus schrijver Carel Bikkers.

Lees hier de complete Schaal van Bikkers over Porsche Centrum Gelderland en Leusden >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *