Marktplaats sterke partij in occasionmarkt

Het jaar lijkt goed te zijn begonnen voor Marktplaats wat betreft de verkoop van occasions en nieuwe auto’s. Volgens de eerste cijfers van het nieuwe jaar is het aanbod van dealers op Marktplaats gegroeid met acht procent. Het aanbod vanuit het particuliere segment is met vijf procent gegroeid, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Onder autorijdend Nederland heeft Marktplaats een naamsbekendheid van 94 procent met dagelijks 72.000 autoleads. “We leveren hoogwaardige service met de introductie van de AutoAssistent en het aanbieden van onafhankelijke reviews in samenwerking met Autoblog”, aldus Michiel Aker, manager business & strategie bij Marktplaats.

Marktplaats telt maandelijks 7,4 miljoen unieke bezoekers, waarvan 1,3 potentiele autokopers. “Autodealers begrijpen steeds beter dat ze hun marketingbudget effectiever kunnen inzetten en daarbij keuzes moeten maken. Voor het bereiken van de verkoopdoelstellingen is onze naamsbekendheid en grote bereik een belangrijke zekerheid. We zijn blij te merken dat dealers Marktplaats als de beste keuze zien”, aldus directeur Olivier van Duijn.

Marktplaats investeert dit jaar tien procent meer in autopubliekscampagnes en is onder meer verbonden aan het Nationaal Automotive Congres, de Zakenauto van het Jaar verkiezing en de Dealerholding Top 100.

Lees nog meer over Marktplaats en de occasionmarkt in de aankomende editie van Aftersales Magazine dat 19 februari verschijnt.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.