Marktplaats zet in op onderdelenfabrikanten

Marktplaats en IZI Motive stellen fabrikanten in staat hun auto-onderdelen direct online aan te bieden. Daartoe ontwikkelden beide partijen een integratie van hun platformen via een API-koppeling. Met deze oplossing kunnen fabrikanten, maar ook alle andere leveranciers van onderdelen, rechtstreeks in contact komen en zaken doen met de consument.

De rechtstreekse verkoop van auto-onderdelen aan de consument door de fabrikant gaat naar verwachting veel stof doen opwaaien en heeft een flinke impact op de verkoopketen van auto-onderdelen. Voor garagisten, importeurs en grossiers betekent de komst van de fabrikant in het online verkoopproces dat ze naast concurrentie ook kansen krijgen aangeboden. Immers fabrikanten bieden louter het onderdeel aan en niet de spoedlevering, plaatsing of onderhoud ervan. Het nieuwe platform biedt ruimte voor dit soort aanvullende proposities.

API-koppeling

De API-koppeling zorgt voor een directe verbinding tussen het onafhankelijke B2B handelsplatform IZIMotive.com en Marktplaats. Met het IZI-platform bereiken onderdeel leveranciers al de zakelijke markt. Middels de koppeling met Marktplaats kan men nu ook de consument bereiken. Hierdoor krijgen consumenten de keuze uit een nog groter aanbod en krijgen aanbieders toegang tot een grotere markt.

Tot slot verbetert het nieuwe platform de transparantie en toegankelijkheid van de auto-onderdelen markt. De online informatievoorziening over de oorsprong en geschiktheid van het auto-onderdeel maakt het vanaf nu voor de klant niet meer uit welk aankoopkanaal hij/zij kiest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.