Maserati-fabriek Modena blijft open

De toekomst van Maserati in thuishaven Modena hing aan een zijden draadje. Na topoverleg met lokale en regionale politici is besloten dat de fabriek in Modena blijft.

Modena is de thuisbasis van Maserati sinds 1939. Het topoverleg bevestigt het belang van de fabriek, die eigenaar FCA in 2018 vastlegde in zijn toekomstplannen. Weliswaar worden die plannen momenteel herzien. Zo werd een mooie toekomst voorspeld voor de midsize suv van Maserati, de Levante, maar de verkoop daarvan valt behoorlijk tegen. In Nederland gingen er in 2018 dertig de showroom uit. Van de vergelijkbare BMW X5 waren dat er 291 en van de Porsche Cayenne zelfs 345 (cijfers RAI Vereniging).

High performance

De Maserati-fabriek in Modena zal zich vooral richten op de productie van high performance sportwagens. De fabrikant wil de huidige productielijnen vanaf komende herfst upgraden en vernieuwen. De eerste exemplaren van een geheel nieuw model rollen vanaf de eerste helft van volgend jaar van de band.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters