Meer advertenties voor minder occasions

Op de belangrijkste occasionportals in ons land staan inmiddels meer dan één miljoen occasionadvertenties. Toch neemt het aantal unieke advertenties de laatste maanden steeds verder af.

Iedere occasion staat gemiddeld op 2,5 portals. Dit blijkt uit door bureau Aumacon bewerkte cijfers van het Franse researchbedrijf Autobiz. Het aantal occasionadvertenties op de negen grootste occasionportals is dit jaar fors gestegen. Stonden er in januari nog maar 935.455 advertenties op internet, in augustus is dat aantal opgelopen naar 1.052.978 stuks, een toename van bijna dertien procent.

De voornaamste reden voor deze stijging is de portalinzet van de adverteerders: steeds meer autobedrijven en particulieren plaatsen hun auto/auto’s op meerdere portals. Dit laatste kan worden afgeleid uit het feit dat het aantal unieke occasions veel minder hard meegroeit. Opmerkelijk was dat in de zomerperiode er zelfs sprake geweest is van een afname van het aantal (ontdubbelde) auto’s; in juni was de internetvoorraad 421.971 occasions, in augustus was dat gedaald naar 414.387 stuks.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.