Meer gegadigden voor onderdelen Koops Furness

Steeds meer gegadigden melden zich voor onderdelen van het failliet verklaarde Koops Furness. Zo zou DAF Trucks interesse hebben in Cosmo Trucks; neemt dealerholding Herwers Groep de Nissan-activiteiten van Koops Furness over in Apeldoorn en Deventer en heeft autobedrijf Kamp uit Almelo een oogje op de plaatselijke Volvo-vestiging.

De Van Mossel Groep die alle zeventig vestigingen van Koops Furness wilde overnemen heeft haar plannen voorlopig in de ijskast gezet. Als Van Mossel definitief afhaakt rest het de curatoren niets anders dan het bedrijf in losse onderdelen te verkopen.

DAF Trucks zegt zo spoedig mogelijk de vertegenwoordiging van het merk in het verzorgingsgebied van dealer Cosmo te willen voortzetten. Herwers Groep telt zeven vestigingen in Oost-Nederland met Nissan-dealervestigingen in Hengelo en Zevenaar. Autobedrijf Kamp in Almelo (Opel) is in de race om de bedreigde Volvo-garage in Almelo over te nemen.

Een groot deel van autogigant Koops Furness werd woensdag failliet verklaard. Vrijdag werd ook voor de resterende veertien andere bedrijven het faillissement aangevraagd. Bij de getroffen bedrijven werken ongeveer duizend mensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.