Meeste millennials verkiezen auto boven ov

68 procent van de millennials verkiest de auto boven het openbaar vervoer. 65 procent van deze groep zegt dat die keuze door de coronapandemie beïnvloed is.

Dat is de uitkomst van een onderzoek van het online occasionplatform CarNext.com onder drieduizend automobilisten in de leeftijd van 24 tot 35 jaar uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal en Spanje.

Aankoop

De helft van de respondenten zegt bovendien tijdens de feestdagen eerder met de auto te zullen reizen. En bijna de helft van de respondenten overweegt een online aankoop van een auto. Wel wil nog altijd 41 procent van de millennials een persoonlijk adviesgesprek tijdens het aankoopproces. Twee derde vindt een betrouwbare betaalmogelijkheid belangrijk bij zo’n aankoop.

Veilig

Over de uitkomsten van het onderzoek zegt operationeel directeur Grainne van Berkum: “Millennials werden vaak gezien als de generatie die vooral gebruik maakte van openbaar vervoer en deeltaxi’s, maar de pandemie heeft ze duidelijk op andere gedachten gebracht. Hoewel millennials relatief het minst bang zijn voor Covid-19, zien ze de eigen auto nu toch als de veiligste optie in het nieuwe normaal. Dat is een fundamentele mentaliteitsverandering als gevolg van de pandemie. Een ander zichtbaar gevolg is dat de helft van de gevraagde millennials dit jaar tijdens de feestdagen de auto zal pakken. Eén ding is duidelijk in deze onzekere tijden: de veiligheid en het comfort van de eigen auto wegen zwaarder dan ooit.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2363 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *