Meeste Nederlanders tevreden over autobedrijf

Uit de 778 klantreviews zijn 1.244 specifieke aspecten benoemd die klanten van belang achten en waardoor zij hun autobedrijf aanraden of juist afraden. De vakkennis en deskundigheid is volgens klanten het meest belangrijk van de autogarage of autodealer (twintig procent). Voor twaalf procent van de klanten is ook de snelheid waarmee zij geholpen worden van belang. Het even snel iets tussendoor kunnen repareren wordt als een goede service ervaren. Ook het nakomen van de afspraken, zowel in tijd als geld, wordt apart benoemd door klanten (zes procent).

De prijs die klanten moeten betalen is de grootste zorg, die moet eerlijk zijn, zegt zeventien procent. In tien procent van de reviews wordt het belang benadrukt van het vooraf bespreken van de kosten. Ook een duidelijke uitleg over de rekening geeft vertrouwen. Als een kleine reparatie dan ook gratis wordt gedaan, dan zegt de klant zeker terug te komen. Een quote: ”Toen ik zei dat ik eerst nog even moest betalen, kreeg ik de reactie: “Ach welnee, neemt u ‘m maar gewoon mee.” Wat een service! Wat mij betreft hebben ze een klant erbij.”

Een garage wordt geacht vriendelijk te zijn (vijftien procent). Meedenken met de klant en ook echt ‘de tijd voor je nemen’ wordt specifiek benoemd in tien procent van de aanbevelingen. Klantenbinding wordt ook verworven door de extra’s die garages leveren zoals de gratis (lekkere) koffie en een gratis leenauto of leenfiets. Zoals een klant het verwoordde: “Hoeveel klanten ze ook hebben, ze kennen je hier. Weten waar je op vakantie gaat, welke auto je hebt. Dat is nog eens binding met de klant.”

Hoewel het merendeel van de reviews in de meting zeer positief was, kreeg 8 procent van de gemeten garages een rapportcijfer van een 0 tot 6. Er zijn bedrijven die gewoonweg geen service leveren, ondeskundige reparaties uitvoeren en problemen niet verhelpen. Een klant ervaring: “Toen mijn auto niet meer op slot ging, was het antwoord van de medewerker: degene die hier verstand van heeft gaat deze week op vakantie en is over twee weken weer beschikbaar. Het vooraf checken van de reputatie van de garage kan een kat in de zak voorkomen.

Positieve aspecten benoemd in 778 Preferenso reviews  
1. Deskundig en vakkundig 20%
Snel (afspraken maken, wachttijd) even tussendoor kunnen 12%
Afspraken nakomen (tijd en geld) 6%
2. Eerlijke goede prijs/gebruik tweedehands onderdelen 17%
Vooraf contact over prijs, goede uitleg repraties en rekening 10%
Kleine reparaties/service gratis 4%
3. Klantvriendelijk 15%
Tijd nemen voor klant, meedenken met klant 10%
Gratis extra’s: leenfiets of leenauto, gratis koffie 6%

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.