Meeste schade door Mitsubishi-bestuurders

Independer heeft 5.200 autoschades uit 2014 onder de loep genomen en daaruit blijkt dat bestuurders van een Mitsubishi de meeste schade rijden. Zij zijn goed voor 6,7 procent van het totaal aantal gereden autoschades. Na Mitsubishi-bestuurders scoort Alfa Romeo 6,54 procent en Volkswagen 6,51 procent.

Independer keek ook naar autoschades per provincie. Het is algemeen bekend dat automobilisten in dichtbevolkte gebieden meer schade veroorzaken dan in dunbevolkte gebieden. Binnen de dichtbevolkte provincies staat Zuid-Holland op nummer 1 met 6,5 schadegevallen per honderd verzekerden. In Zeeland wordt het minst aantal schades per honderd verzekerden veroorzaakt. Zuid-Hollandse automobilisten veroorzaken dus bijna 50 procent meer schade dan autorijders uit Zeeland.

Daarnaast zijn ook de autoschades in verschillende grote steden onder de loep genomen. De gemeente met de meeste autoschades is Rotterdam. Gemiddeld veroorzaakten maar liefst 9,2 van de honderd Rotterdamse automobilisten schade in 2014. Dat is 90 procent meer dan in Apeldoorn, waar nog geen vijf op de honderd bestuurders schade veroorzaakten.

De Smart komt het beste uit de bus met gemiddeld drie ruitschades per honderd auto’s. Bestuurders van BMW’s zijn de grootste claimers van ruitschade. Zij hadden ruim drie keer zo vaak ruitschade als Smart-rijders. Na BMW-rijders komen Audi- en Mini-bestuurders, die respectievelijk op nummer twee en drie staan met ruitschadeclaims.

Bewoners van de provincie Zeeland claimen de meeste ruitschades. Bijna twaalf op de honderd Zeeuwse verzekerden gaf in 2014 aan autoruitschade te hebben. Dat is 90 procent meer dan in Zuid-Holland, terwijl Zeeuwen juist het laagste aantal autoschades veroorzaken.

Bekijk hier een overzicht van de autoschades per automerk, per provincie en per grote stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.