Mercedes presenteert lounge-auto

Met de presentatie van het laatste prototype ‘F015 Luxury in Motion’ heeft Mercedes-Benz een voorschot genomen op de toekomst. De futuristische zelfrijdende auto met draaistoelen moet meer als mobiele loungeplek gaan dienen, vindt de autobouwer.

De auto heeft excessieve afmetingen. De 5,22 meter lange, 2,02 meter brede en 1,52 meter hoge conceptcar is volgehangen met sensoren en camera’s om een oogje op het verkeer te houden.
Zo kan de wagen achterliggers waarschuwen door het woord ‘Slow ‘op een lichtbalk te laten verschijnen. Aan de voorkant van de auto zit een projector die een zebrapad kan projecteren op de weg, om voetgangers te laten weten dat het veilig is om over te steken.

Een brandstofcel wekt elektrische energie op voor het voeden van de elektromotoren. Het model heeft maar 6,7 seconden nodig om 100 kilometer per uur te bereiken en de topsnelheid is begrensd op 200 kilometer per uur. De lounge-auto van Mercedes zal overigens niet in productie worden genomen. Mercedes ziet het meer als een testcase voor toekomstige modellen.

[responsive-video identifier=”DYTV4d-Gn0s”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *