Merendeel auto’s vijf sterren in Euro NCAP

Het merendeel van de auto’s haalt, ondanks de verscherpte veiligheidseisen vanaf 2012, weer vijf sterren in de tests van Euro NCAP. Onder meer de Honda Civic, Ford Focus, Volvo V60 en Mercedes-Benz M-Klasse weten de strengere testeisen te weerstaan en verdienen de maximale vijf sterren. De Jeep Compass voldeed niet en behaalde slechts twee sterren.

De voetgangersvriendelijkheid bij dit model van Jeep kan namelijk nog verbeterd worden. De motorkap van de auto is grotendeels te hard waardoor voetgangers bij een aanrijding onnodig letsel op kunnen lopen. Bij simulatie van een zijdelingse klap tegen een boom of paal hebben ook de inzittenden een hoog risico op ernstig letsel.

Vanaf 2012 moet een auto minstens zestig procent van de punten scoren op het onderdeel voetgangerbescherming om vijf sterren te halen. Acht auto’s die in 2011 al getest waren zijn herberekend volgens de 2012-eisen. De BMW 1-serie, BMW X1, Ford Focus, Ford Ranger, Mercedes M-klasse, Nissan Leaf, Subaru XV en Volvo V60 scoren hierbij nog steeds vijf sterren. De verscherping van eisen is opgenomen om autofabrikanten aan te moedigen hun ontwerpen op dit punt verder te verbeteren.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.