Mewa-textielgids voor gevaarlijke stoffen

Voor het opruimen van vervuilingen door motorolie, smeervet of lakken gelden strenge wettelijke richtlijnen. Mewa heeft hiervoor onlangs de textielmanagementgids ‘Gevaarlijke stoffen’ uitgebracht.

“Of het nu om wegwerpmateriaal of herbruikbare doeken gaat, overtredingen tegen de geldende voorschriften worden bestraft met zware boetes”, waarschuwt Salma Megdiche, algemeen directeur bij Mewa Textiel Service.

De nieuwe gids van het textielservicebedrijf staat vol advies en informatie over actuele plichten, met handige tips voor het correct opslaan en transporteren van verzadigde poetsdoeken. De plichten betreffen de opslag, het transport en de verwijdering van gebruikte doeken.

Megdiche: “Niet alleen zijn ze vervuild met chemicaliën gevaarlijk voor gezondheid en milieu, maar ze vormen ook een reëel risico op brand en explosies. Wegwerplappen moeten als gevaarlijk afval verwijderd worden, met alle bijhorende documentatieplichten. Makkelijker wordt het wanneer herbruikbare poetsdoeken worden ingezet, aangezien deze onder de reglementering voor het transport van gevaarlijke goederen vallen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.