Michelin Cross Climate als beste in test ANWB

ANWB testte behalve de winterbanden, dit keer ook zeven vierseizoenenbanden in de meest recente winterbandentest. De Michelin Cross Climate blijkt het beste te scoren en is volgens bond geschikt om het hele jaar door te gebruiken in ons land.

Er was tot nu toe in de tests geen vierseizoenenband die in alle seizoenen meer dan voldoende scoorde; de Cross Climate van Michelin doet dat wel. Uit de test van  ANWB blijkt dat deze band in de zomer op het niveau van een zomerband zit (slijtage en brandstofverbruik zijn laag), terwijl de band ook goed presteert onder koude, winterse omstandigheden. Overigens heeft de band volgens de bond niet het niveau van een echte winterband, maar scoort de band wel voldoende.

De Vredestein Quatrac 5 is een andere vierseizoenenband die door ANWB wordt genoemd, maar deze zou het volgens de test niet halen van de Michelinband in de zomer, maar scoort voldoende. Op sneeuw doet deze band het trouwens iets beter.

Vier sterren

Vijf andere vierseizoenenbanden die werden getest, scoorden op onderdelen onvoldoende en worden niet aangeraden door de bond. ANWB adviseert haar leden die naar de wintersport gaan overigens wel om te kiezen voor winterbanden. Wie optimale prestaties in de zomer en winter wil, is volgens de bond het beste af met goede zomer- en winterbanden. Van de dertien geteste winterbanden (in bandenmaat 225/45 R 17V) behaalde alleen Dunlop Winter Sport 5 het oordeel ‘goed’ met vier sterren. Ook de Goodyear Ultra Grip 9 en Michelin Alpin A4 scoorden goed.

In de nieuwste editie van Aftersales Magazine die deze week verschijnt, leest u alles over de laatste trends en marktontwikkelingen in de bandenwereld én de opkomst van de vierseizoenenband.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *