Michelin levert banden voor Alpine A110

De nieuwe Alpine A110 First Edition wordt standaard geleverd op Michelin Pilot Sport 4-banden in de afmetingen 205/40 ZR 18 (voor) en 235/40 ZR 18 (achter). Dat heeft Michelin bekendgemaakt tijdens de autoshow in Genève.

Pierre Chaput, bandenontwerper bij Michelin: “De Alpine ingenieurs hebben ons uitgedaagd om een zeer hightech band te ontwikkelen die perfect was afgestemd op het karakter van hun nieuwe auto. De uitdaging was om een hoge mate van sportiviteit onder extreme omstandigheden te combineren met wendbaarheid van de auto bij dagelijks gebruik.” Het ontwikkelproces heeft geresulteerd in een speciale versie van de Pilot Sport 4. Het loopvlak is gemaakt van een rubbercompound voor hoge prestaties en de band heeft een speciale aramidegordel. Daarmee wordt geen enkele concessie gedaan aan de andere eigenschappen van de band, die een A-notering heeft voor grip op nat wegdek en een C-notering voor energiezuinigheid. Verder heeft de Pilot Sport 4 een premium look, die wordt benadrukt door het Premium Touch-effect van de markeringen op de zijwand.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters