Michelin wint zomerbandentest sportwagens

In een zomerbandentest van het Duitse magazine Auto Motor und Sport voor sportwagens worden drie zomerbanden van harte aanbevolen: de Michelin Pilot Sport PS 4, de Pirelli P Zero Trofeo en de Toyo R888 R. De Kumho Ecsta PS 91 wordt zowel op droog als op nat wegdek als teleurstellend ervaren.

Voor de test werd gebruikgemaakt van een Toyota GT86. De geteste bandenmaat 225/40 R18 is verder onder meer te monteren op de VW Golf GTI, Audi S3 en op de vooras van de BMW M140i xDrive.

Roadbanden

Voor op de gewone weg komt de Michelin als testwinnaar uit de bus. De Pilot Sport PS 4 geeft goede feedback, is stabiel en heeft een uitstekende grip op zowel nat als droog wegdek. 

De Kumho Ecsta PS 91 heeft weinig grip, veel onderstuur en is niet erg nauwkeurig op nat wegdek. Op droog wegdek gedraagt de band zich nogal zenuwachtig en geeft hij weinig afrolcomfort. Kortom: niet aanbevolen.

Circuit

Voor wie het circuit op gaat, is het beste (maar ook het duurste) uit met de Pirelli P Zero Trofeo semi-slicks. Deze band heeft een hoge mate van grip in combinatie met een superieure stuurprecisie, goede tractie en is supersnel. Op nat wegdek presteert de band duidelijk minder.

De Toyo R888 R is volgens Auto Motor und Sport eveneens een aanrader en kost nog geen derde van de Pirelli. De band is wel wat lawaaiig en vereist de nodige rijvaardigheid op nat wegdek.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 4069 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *