Michelin zet mes in vestiging Drunen

Michelin gaat per 1 januari 2017 de logistieke activiteit in Drunen verplaatsen naar het grotere distributiecentrum in Rouvignies (Frankrijk). Daarnaast verhuizen bepaalde administratief-commerciële functies naar het wereldwijde hoofdkantoor in Clermont-Ferrand.

Door de reorganisatie gaan in Drunen ruim veertig van de 110 arbeidsplaatsen verloren: 22 in de logistiek en twintig in ondersteunende functies.

Voor de vestiging in het Belgische Zellik heeft de ingreep tot gevolg dat ongeveer 25 functies, met name gelieerd aan de verkoopadministratie, verdwijnen of naar Clermont-Ferrand gaan. De medewerkers in beide landen zijn eerder deze week op de hoogte gebracht. Ze worden individueel begeleid naar een nieuwe positie of een functie bij de nieuwe entiteit.

Commercieel kwetsbaar

Omdat de verkoopteams dicht bij lokale stakeholders moeten staan, blijven deze functies in de Benelux gevestigd. Hetzelfde geldt voor de servicegroepen (personeelszaken, financiën, communicatie). De directie en de backofficefuncties van de nieuwe commerciële regio Frankrijk-Benelux verhuizen echter naar Clermont-Ferrand.

Doel van de operatie is de interne efficiency en de service aan klanten te verbeteren. Michelin noemt de commerciële activiteiten op de Benelux-markt in de huidige omvang “kwetsbaar”. Een nieuwe, grotere verkoopregio – Frankrijk-Benelux – moet komend jaar de expertise en de middelen voor de klanten versterken.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.