Milieuzones steden onder de loep

Verschillende grote steden zijn druk doende met het invoeren van milieuzones voor het weren van dieselauto’s van een bepaalde leeftijd. Alleen zijn de voorwaarden in de steden dermate verschillend dat er regie moet komen uit Den Haag. Dat meent althans Bovag-voorzitter Bertho Eckhardt.

Zo heeft Utrecht een milieuzone voor dieselauto’s van voor 2001 in het centrum ingesteld, maar in Rotterdam wil D66-raadslid Samuel Schampers de complete havenstad op slot gooien voor alle diesels ouder dan 2006. Amsterdam heeft inmiddels het idee van een milieuzone in de koelkast gezet.

Bovag-voorzitter Bertho Eckhardt pleit voor eensluidende maatregelen gestuurd vanuit Den Haag: “Het wordt een totale ratjetoe aan maatregelen, verboden en overgangsregelingen. Je weet straks niet meer met welke auto je waar wel en niet mag rijden. Nota bene in Rotterdam, waar juist industrie en scheepvaart van grote invloed zijn op de luchtkwaliteit, wordt nu zo’n draconische maatregel voorgesteld”, laat hij op de Bovag-website optekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.