Miljardenorder van PSA voor Gefco

Logistiek dienstverlener Gefco heeft een mega-opdracht binnengehaald van autofabrikant PSA. De order, waarmee 8 miljard euro gemoeid is, ken een looptijd van vijf jaar en begint 1 januari 2017.

De PSA Groep heeft een aantal doelen geformuleerd om de winstgevendheid te verbeteren. De overeenkomst met Gefco sluit nauw aan bij dit Push to Pass-plan omdat de operationele efficiency er naar verwachting door zal stijgen. Gefco gaat de wereldwijde logistiek voor PSA verzorgen (voor de merken Peugeot, Citroën en DS dus).

Het betreft niet alleen de distributie van onderdelen om auto’s mee te kunnen bouwen, maar ook de distributie van de geproduceerde voertuigen en de onderdelenstroom naar het dealerkanaal. Bovendien verzorgt Gefco de inspecties voor aflevering (PDI) en verzorgt het de inbouw van accessoires. De overeenkomst tussen PSA en Gefco is exclusief en omvat vervoer over land, water en door de lucht. De PSA Groep bedient momenteel zo’n vijftig landen, die dus allemaal onder de distributie-overeenkomst vallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.