Minder claims met winterbanden

Independer.nl heeft onderzoek gedaan naar het effect van het gebruik van winterbanden ten opzichte van het aantal schademeldingen. Geconcludeerd wordt dat automobilisten die op winterbanden rijden in de winter minder extra schades melden dan automobilisten die niet op winterbanden rijden.

Een toename van het aantal schades in de winter tegenover de zomer is er altijd, maar het verschil is groot bij het wel of niet gebruiken van winterbanden. Met winterbanden wordt er 7 procent meer schade aan een ander toegebracht (WA), zonder winterbanden is dit maar liefst 22 procent. De schade aan de eigen auto (Casco) komt met een setje winterbanden uit op 12 procent, zonder op 32 procent. Het gemiddelde WA-schadebedrag ligt 35 procent lager dan in de zomermaanden, doordat het vooral beperkte blikschades betreft.
Volgens Independer rijdt tweederde van de Nederlanders nooit op winterbanden en heeft het gebruik ervan een nadelig bijeffect. Een automobilist voelt zich nog wel eens iets te veilig, maar ook op winterbanden is het niet slim om hard te rijden als het glad is.

Eind november 2010 toonde verkeerspsycholoog Adriaan Heino nog aan dat auto’s op zomerbanden in de winter voor structureel meer ongelukken zorgen dan auto’s met winterbanden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.