Nederlanders minder lang in file

Nederlandse automobilisten hebben vorig jaar zeven uur minder lang in de file gestaan dan het jaar ervoor. Met 44 uur verspild aan filetijd staat Nederland nog wel op de tweede plaats in Europa. België spant de kroon met 58 uur.

Dat blijkt uit cijfers van Inrix. Uit de jaarlijkse Traffic Scorecard staat Rotterdam met 83 uur fileleed op de vierde plaats van Europese steden. Amsterdam, doet het beter met 50 uur en een elfde plek. In beide steden is hert fileleed ten opzichte van vorige jaar gedaald met respectievelijk  acht en negen uur. De drukste steden zijn Brussel, Londen en Antwerpen.

Volgens Inrix bestaat er een verband tussen files en de economie. “Hoewel slecht nieuws voor bestuurders, zijn toenemende verkeersopstoppingen in Europa signalen van een voorzichtig herstellende economie”, zegt Bryan Mistele, CEO van Inrix. Landen die te maken hebben met hoge werkloosheid of lage of negatieve groei, hebben volgens de gegevens van Inrix minder fileleed gehad dan in 2012. Spanje en Portugal zijn daar voorbeelden van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.