Nederlandse vacaturebank op Autotechnica

Op de aankomende Autotechnica (20 t/m 23 maart) wordt onder meer de Belgische banenwebsite Mobilityjobs.be gepresenteerd. Het is een project van de brancheorganisaties Traxio, Educam en Febiac, in samenwerking met het carrièreplatform Automotivevacaturebank.

De Belgische banensite is al enige tijd operationeel, maar wordt op de Autotechnica  volop in de schijnwerpers gezet. Het platform is tweetalig en heeft de uitstraling van de Nederlandse versie.

Mobilityjobs.be bevat op dit moment zo’n 125 vacatures, naar keuze te filteren op functie, sector of regio. Het potentieel op de Vlaamse/Waalse markt is volgens Seijkens circa drieduizend jobs op jaarbasis. Kandidaten kunnen hun CV uploaden en laten opnemen in de online database. De site is gekoppeld aan LinkedIn.

Meerdere werkgevers hebben zich inmiddels verbonden aan de Belgische vacaturebank. Onder hen BMW Belux, Tesla, Caterpillar en Auto1.com. Op dit moment zijn de vacatures nog gratis te plaatsen, over enige tijd gaat een fee gelden. Mede in verband daarmee wil Seijkens binnenkort een accountmanager voor de Belgische markt aanstellen. Op de Nederlandse automotivevacaturebank staan permanent ruim vierhonderd vacatures online.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.