Nederlandse Vredestein-fabriek groter

Bandenfabrikant Apollo Vredestein blijft fors investeren in haar fabriek in Enschede. Zo wordt ondermeer de R&D-afdeling vergroot. In de nabije toekomst wordt hier wereldwijd onderzoek gedaan voor de ontwikkeling van personenwagenbanden. Dat meldt het Financieel Dagblad op basis van een gesprek met ceo Rob Oudshoorn.

Het bandenbedrijf heeft de afgelopen twee jaar enkele tientallen miljoenen euro’s in de Nederlandse fabriek geïnvesteerd. Oudshoorn laat weten op de middellange termijn nog meer geld te willen steken in de uitbreiding van de productiecapaciteit voor Vredestein.

Inmiddels heeft de bandenfabrikant in ons land bijna 1.800 medewerkers, waar dat er een paar jaar geleden nog 1.300 waren. De nettowinst nam in 2011 toe tot 36,5 miljoen euro, dit was 23 miljoen in 2010. De omzet steeg van 368 naar 427 miljoen euro.

Apollo Vredestein heeft deze groei vooral te danken aan hogere verkopen van autobanden en banden voor de landbouwsector. Ook de hogere bandenprijzen spelen een rol.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *