Negen fabrikanten mijden IAA

Minstens negen automerken laten de komende Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt aan zich voorbij gaan. Volgens vakblad Automotive News Europe gaat het om Peugeot, DS, Volvo, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Nissan, Infiniti en Mitsubishi.

Brancheorganisatie VDA zegt dat ‘interne bedrijfseconomische motieven’ de oorzaak zijn. De Duitse gastheer van de tweejaarlijkse autobeurs betreurt de afzeggingen. Tegelijk benadrukt hij dat een en ander niets te maken heeft met de beurs zelf. Volgens een woordvoerder hebben de negen merken reeds hun toekomstige deelname in het vooruitzicht gesteld. De vrijgekomen plekken wil de organisatie invullen met onder meer Aziatische fabrikanten die voor het eerst deelnemen. Daarbij gaat het met name om Chinese merken. Tot nu toe hebben meer zich meer dan vijftig autofabrikanten uit Europa, de VS en Azië aangemeld voor de in september te houden show. Ook een groot aantal toeleveranciers doet mee.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †