NGK levert exclusief aan Fiat

NGK Spark Plug is exclusief toeleverancier geworden van bougies en lambdasensoren voor Fiat. NGK heeft de LKR7DI-12 bougie speciaal ontworpen voor de vrij-aanzuigende Twinair-motor van de nieuwe Panda. Deze motor zal de nieuwe standaard zijn voor de compacte modellen van de autofabrikant.

De verkleinde tweecilinder is voorzien van grote koelkanalen, waardoor er maar weinig ruimte over is voor een bougie. De LKR7DI-12 bougie is daarom voorzien van een slanke en 26,5 milimeter lange schacht met een M12-schroefdraad en middenelektrode met lasergelaste iridium tip. Door het slanke ontwerp kan er meer ontbrandbaar lucht/brandstofmengsel dicht bij de vonk komen, waardoor een betrouwbare ontsteking en een hoog motorrendement gegarandeerd zijn.

NGK levert ook de UAA0001-FA003 van NTK als regelende lambdasensor aan Fiat. Als diagnosesensor die de prestaties van de regelsensor na de katalysator controleert, heeft de autofabrikant gekozen voor de NTK zirconiumoxide sprongsensor OZA629-A3.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *