Nieuwe Bosch-rollenremmentestbanken

Bosch introduceert een nieuwe lijn microprocessorgestuurde remmentestbanken. De gepatenteerde stuurelektronica is als een compacte eenheid in de rollenset ingebouwd, waardoor de installatie van een afzonderlijke stuurkast niet langer nodig is en waardevolle plaats wordt uitgespaard.

Alle modellen bieden een volautomatische testprocedure met DMS-meettechniek. De automatische modus zorgt voor een volledig automatisch testverloop, vanaf het inrijden tot het uitrijden van de rollen. Een volledige remmentest duurt hierdoor minder dan drie minuten. De meetwaarden kunnen op het grote en overzichtelijke analoge display afgelezen worden en eventueel via een optioneel aangesloten PC worden opgeslagen en afgedrukt.

Bosch biedt verschillende varianten van de BSA 43xx aan. Zo is de weergave van de remkracht tot 8 kN bij een testsnelheid van 5,2 km/h en een testbelasting tot 3,5 ton mogelijk. Verder zijn de BSA 434x-versies standaard voorzien van een automatische 4×4-herkenning met omkeer van de draairichting. De BSA 43xx remmenbanken laten zich naar wens stapsgewijs uitbreiden tot een complete teststraat met bijvoorbeeld de controle van wielophanging en een zijsliptester met compensatieplaat.

Verder kan ook een Bosch KTS-diagnosetester worden aangesloten om bijvoorbeeld de ABS-sensoren te controleren. Alle KTS-diagnosetesters kunnen ook als scantool gebruikt worden om te voldoen aan de nieuwe APK-regelgeving die vanaf 2012 in voege gaat.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *