Nieuwe directie Sator bekend

Sator Holding krijgt vanaf 1 juli een nieuw directie-team, bestaande uit Martijn van der Eijk als marketingdirecteur en bestuursvoorzitter, Marc Welling als operationeel directeur en Hans Kruijer wordt financieel directeur. De driekoppige directie neemt het roer over van Adriaan Roggeveen, die na 27 jaar Van Heck en Sator gaat verlaten vanwege zijn pensioen.

“Er is bewust gekozen voor een collectief bestuursmodel om de verdere expansie van Sator alle kansen te geven”, aldus Roggeveen. “Samen beschikken de drie leden van het directieteam over 23 jaar Sator-ervaring. Die ervaring garandeert de continuïteit en de uitvoering van het meerjarenplan dat in 2009 tot stand kwam”, zegt Roggeveen.

Marc Welling (45) is sinds 1994 aan de groep verbonden en is als COO verantwoordelijk voor Logistiek, ICT en databasemanagement. Hij stond ook aan de basis van het logistieke concept dat Sator heeft ontwikkeld na de fusie tussen de Van Heck Groep en de Kroymans Parts Group. Martijn van der Eijk (40) is sinds 2005 aan Sator verbonden, waar hij de laatste jaren als marketingdirecteur vorm heeft gegeven aan assortiment, inkoop en leverancierscontacten. In zijn nieuwe positie combineert hij deze verantwoordelijkheid met het voorzitterschap (CEO) van de driehoofdige directie. Hans Kruijer (48) is sinds 2010 als CFO verbonden aan Sator Holding. In de 14 jaar daarvoor bekleedde hij deze positie binnen Pont Meyer, een landelijk distributeur van Bouwmaterialen voor de professionele markt. Als financieel directeur is hij ook verantwoordelijk voor het HR en facilitymanagement van de groep.

Van links naar rechts op de foto: Marc Welling, Martijn van der Eijk, Hans Kruijer

Van der Eijk benadrukt dat binnen Sator maximale autonomie is voorzien voor de werkmaatschappijen als Van Heck, Nipparts, Havam, Hartsant , Van Heck Interpieces en Harrems. “Met zelfstandige directies zijn zij het gezicht van Sator in de markt en bepalen het commerciële beleid voor hun doelgroepen. Als Sator-management willen we hen alle ruimte laten om dat beleid vorm te geven. Een decentrale aanpak dus, waarbij alleen functies als logistiek, ICT,inkoop, backoffice en financiëel beheer centraal plaatsvinden”, aldus Martijn van der Eijk.

Het nu aantredende directie-team werkte in de afgelopen jaren nauw samen met Adriaan Roggeveen. Deze stelt vast dat er dus sprake is van een naadloze overgang en continuïteit van beleid. Binnen het meerjarenplan van de onderneming is sprake van een fors autonoom groeiscenario voor de komende jaren. “Met name in België en Frankrijk gaat Sator nog grote stappen vooruit zetten”, aldus Roggeveen.

Willem Zwijnenburg van Sator heeft onlangs besloten het dienstverband als commercieel directeur met het bedrijf te beëindigen vanwege het collectieve bestuursmodel.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.