Nieuwe generatie vierseizoenenband

Vredestein introduceert een compleet nieuwe generatie vierseizoenenband: de Quatrac 5. Net als alle banden van Vredestein is ook deze band ontwikkeld in het internationale R&D Center van Apollo in Enschede.

Diverse nieuwe technologieën maken hun debuut in de Vredestein Quatrac 5. Zoals de 3D Grip Claws. Deze zijn aangebracht tussen de lamellen in het midden van de band en zorgen voor perfecte grip in bochten. De 3D Grip Claws maken het bovendien mogelijk om snel te accelereren, zelfs op besneeuwd en ijzig wegdek.

Een andere noviteit voor de Vredestein Quatrac 5 is het Full Silica loopvlakmengsel met zijn speciale polymeersamenstelling. Dit zorgt voor een hoge mate van slijtvastheid, wat een lange levensduur garandeert, terwijl de gelijkmatige drukverdeling voor een egaal slijtagebeeld zorgt. Voor de ontwikkeling van dit loopvlakmengsel is gebruik gemaakt van Vredesteins nieuwste mengers op basis van tandemmengtechniek. Hierbij vinden de eerste mengfase en de silanisatiefase van het rubbercompound gelijktijdig plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *