Nieuwe recall Nissan en Toyota

In totaal 470.000 personenauto’s van Nissan en 57.000 van Toyota worden wereldwijd teruggeroepen naar de garage. Deze nieuwe recall wordt gedaan omdat er problemen zijn met het brandstofsysteem van Nissan, Toyota doet dat vanwege de airbags.

De terugroepactie heeft ook gevolgen voor 27 Nederlandse berijders van Toyota. Iedereen met een Yaris met dieselmotor uit de bouwjaren 2002 en 2003, dient zich te melden bij de dealer. Buiten ons land moeten ook de Vitz, Yaris en Rav4 terug, die tussen december 2002 tot en met maart 2004 gemaakt zijn.

Nissan haalt 47.000 auto’s terug, maar geen enkele daarvan komt voor rekening van de Nederlandse markt. In Japan worden er 25.000 teruggeroepen.

Komt vaker voor

Begin oktober moest Toyota nog 1,75 miljoen auto’s terugroepen, waarvan 1060 in Nederland. Maar daar blijft het niet bij. Onlangs sprak Renault-Nissan topman Carlos Ghosn nog uit dat er in de toekomst vaker terugroepacties door autofabrikanten zullen plaatsvinden. Ten grondslag hieraan ligt de angst om een defect in de auto te krijgen dat levensgevaarlijke consequenties kan hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.