Nieuwe roetmeter 100 keer nauwkeuriger

Test Equipment Nederland uit Baambrugge heeft een revolutionaire roetmeter ontwikkeld die 100 keer nauwkeuriger is dan de huidige roetmeters. De TEN-LPA565 zal worden gepresenteerd tijdens de komende Automechanika beurs in Frankfurt van 16 tot met 20 september.

Test Equipment heeft de nieuwe roetmeter ontwikkeld om een antwoord te bieden op de nieuwe dieselmotoren die volgens Europese regelgeving aan de Euro 5 en 6 norm moeten voldoen.
Deze motoren hebben een dermate lage uitstoot dat de huidige roetmeters deze niet meer kunnen detecteren. De TEN-LPA565 roetmeter maakt gebruik van de laatste technische ontwikkelingen en is een factor 100 nauwkeuriger en in staat deze lage uitstoot wel te meten.

Toekomst

Om dat te bewerkstelligen heeft het bedrijf een roetmeter gebouwd die gebruik maakt van led-licht. Directeur Leon Andriessen: “We zijn ingesprongen op het feit dat motoren veranderen en de huidige roetmeetmethode voor nieuwe Euro 5 en 6 motoren daar niet meer aan kan voldoen. Onze nieuwe roetmeter is volledig gecertificeerd en vrijwel onderhoudsvrij.” Andriessen verwacht veel van het nieuwe product. “De Europese apk-regels zijn nu vastgesteld en met de komst van de nieuwe dieselmotoren zullen werkplaatsen toch een manier moeten vinden voor een juiste roetmeting. Met de TEN- LPA565 bieden wij een oplossing.”

Voor de toekomst verwacht Andriessen met laser een nog nauwkeuriger meetapparaat te kunnen ontwikkelen. Alleen moet daar de Europese regelgeving nog voor worden aangepast. Dat traject is inmiddels ingezet maar kan nog jaren gaan duren. “Vooralsnog hebben we de best mogelijke roetmeter voor de markt, maar we blijven natuurlijk doorgaan met vernieuwingen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.