Nio opent accuwisselstation in Duitsland

Op 7 oktober vindt in Berlijn de officiële Europese marktintroductie plaats van de Chinese autofabrikant Nio, waarbij ook de plannen voor Nederland bekend worden gemaakt. In de aanloop naar die gebeurtenis heeft Nio in Zusmarshausen in de Duitse deelstaat Beieren zijn eerste Power Swap Station (PSS) geopend, waar binnen enkele minuten de bestaande accu van het voertuig volautomatisch wordt vervangen door een volledig opgeladen accu.

De eerste PSS in Duitsland is een samenwerkingsproject tussen Nio, laadpaalexploitant Sortimo en technisch dienstverlener voor mobiliteitsoplossingen TSG. Het project startte in juni 2022. De moderne faciliteit, ter grootte van een dubbele garagebox, heeft een aangesloten vermogen van 550 kW en is in eerste instantie ontworpen voor meer dan honderd accuwissels per dag. De dertien geïntegreerde accu’s kunnen worden opgeladen met maximaal 80 kW. Bij elke vervanging wordt de staat van de accu en het elektrische systeem gecontroleerd.

Batterijwissel

“Nio is de eerste OEM in Duitsland die een functionerend power swap-systeem bouwt dat gestandaardiseerd is voor alle Nio-modellen en dat een volautomatische batterijwissel in slechts vijf minuten mogelijk maakt. Dit geeft Nio-gebruikers maximale flexibiliteit: naast de mogelijkheid om op elk moment over te stappen naar een andere batterijcapaciteit en zo het voertuig in de toekomst eventueel te upgraden, behoren gedachten die de levensduur van hun batterij verlengen tot het verleden”, zegt Ralph Kranz, algemeen directeur Nio Duitsland.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *