Nissan en Microsoft in dealermanagementsysteem

De Japanse autofabrikant Nissan gaat samen met softwaregigant Microsoft een dealermanagementsysteem ontwikkelen voor in haar auto’s. Wanneer het apparaat verschijnt is nog niet bekend gemaakt. Het doel van de samenwerking is om de klanten van Nissan meer aan het merk te binden.

Het systeem gaat draaien op het Azure-platform van Microsoft en zal via een ‘cloud’ communiceren. Beide partijen onderzoeken of Azure ook kan samenwerken met Microsoft’s Dynamics CRM software voor verkoop-, klantenservice- en marketingdoeleinden. Zo moet het voor gebruikers mogelijk worden om onder meer apps te installeren en om eenvoudig in contact te komen met Nissan voor bijvoorbeeld het auto-onderhoud.

Microsoft werkte al eerder samen met diverse autofabrikanten. Met Ford ontwikkelde en lanceerde ze al in 2007 en informatie- en entertainmentsysteem dat gegevens kon uitwisselen.

Auto’s worden steeds multimedialer. Zo kondigde Renault deze week aan met de R-Link te komen, een on-board tablet met een achttien centimeter groot aanraakscherm en internetverbinding.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.