Nissan en NASA willen zelfrijdende auto boost geven

Ruimtevaartorganisatie NASA en autofabrikant Nissan zullen voor het einde van dit jaar hun eerste gezamenlijke emissievrije zelfrijdende auto gaan testen. De bedrijven gaan voor een periode van minimaal vijf jaar samenwerken.

NASA gaat de autonome voertuigen vanuit hun mission control center besturen, zoals dat ook met ruimteverkenners gebeurt. De tests vinden plaats bij het Ames Research Center van NASA in Californië. Het gaat om auto’s die materialen, goederen en personen kunnen vervoeren. Ames ontwikkelde onder meer de planningssoftware voor de Marsrover, robots aan boord van het International Space Station en nieuwe generatie luchtverkeersbeheerssystemen.”

Het werk van NASA en Nissan, biedt dezelfde uitdagingen”, aldus Carlos Ghosn, ceo van Nissan. “Dankzij de samenwerking versnellen we de ontwikkeling van veilig en betrouwbaar autonoom rijden, dat we stapsgewijs vanaf 2016 willen introduceren voor consumenten. Tegen 2020 wil Nissan autonome auto’s introduceren die de mogelijkheid bieden om te navigeren in complexe situaties, zoals in de stad.”

NASA profiteert op haar beurt weer van Nissans technische kennis op het gebied van autonome voertuigen, gezamenlijk onderzoek naar gemotoriseerde vervoerstoepassingen, toegang tot de juiste prototypes en robotica software.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.