Nissan rolt Note in bal van berghelling

Autofabrikanten willen consumenten steeds beter overtuigen van de veiligheid van hun modellen. Volgens bestuursvoorzitter Carlos Ghosn van Renault en Nissan kunnen we steeds meer terugroepacties van autofabrikanten verwachten om kwaliteitsproblemen te voorkomen. Juist op dit moment kiest Nissan ervoor om een Note in de grootste opblaasbare bal ter wereld van een berghelling te rollen.

Nissan doet dit om de kracht van het Safety Shield te illustreren en ontwikkelde de Carzorb. Een dergelijke opblaasbare, dubbelwandige bal (zorb) wordt normaal door sensatiezoekers gebruikt om met snelheden tot zo’n 60 km/uur van een heuvel rollen. De creatie van Nissan heeft een diameter van 6 meter en een omtrek van meer dan 18 meter.

“De Nissan Note is voorzien van een hele reeks veiligheidssystemen die de auto en de inzittenden beschermen als een veilige luchtbel”, vertelt Bastien Schupp, vice president strategie en marketing. “De ontwikkeling van de kolossale Carzorb was een indrukwekkende manier om te illustreren wat Nissans Safety Shield eigenlijk kan en doet.”

Video: Nissan Carzorb

[responsive-video identifier=”sHLkF72nv9g”]

Terugroepacties

Nissan haalde vorige week nog wereldwijd 260.000 auto’s terug vanwege problemen met de airbags. Ook GM, Toyota, BMW, Honda en Mazda hebben al miljoenen auto’s teruggeroepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *