Nissens neemt deel AVA Cooling over

Fabrikant van koelingssystemen Nissens is van zins enkele dochterbedrijven van concurrent AVA Cooling over te nemen. Het gaat onder meer om bedrijven in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Gesprekken over de overname van AVA Cooling in Frankrijk lopen nog, terwijl AVA Cooling in Italië geen deel uitmaakt van de overname.

Vice-voorzitter van de raad van bestuur van Nissens Automotive Klavs T. Pedersen over de overname: “We zien uit naar de samenwerking met de werknemers en klanten van AVA Cooling. We zullen actief twee afzonderlijke merklijnen in de markt handhaven en voortbouwen op zowel het merk AVA als het merk Nissens. AVA Cooling biedt een zeer geschikt antwoord op de groeiende vraag naar een betrouwbaar en concurrerend productassortiment voor EC- en AC-toepassingen, niet in de laatste plaats vanwege de groeiende vraag naar toepassingen voor verouderende wagenparken. Nissens biedt een veelzijdig en hoogwaardig productaanbod in de categorieën EC, AC en EE, gericht op de behoeften aan aantrekkelijke time-to-market prestaties, volledige dekking van het wagenpark en nieuwe technologieën. Door de krachten te bundelen met AVA Cooling verstevigen we onze service aan de toonaangevende, mondiale spelers in de onafhankelijke aftermarket.”

Geen verstoring

Klanten van zowel AVA als Nissens zullen weinig merken van de overname, benadrukt Pedersen: “AVA en Nissens zullen met onmiddellijke ingang een zorgvuldig implementatieproces in gang zetten voor een soepele fusie van de bedrijfsplatforms van AVA en Nissens. Dit proces legt een sterke operationele focus op de verzekering dat de klanten van AVA Cooling geen verstoring of impact zullen ondervinden op hun voortdurende, dagelijkse samenwerking met de lokale AVA-dochterondernemingen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2363 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *