Nominatie Sator-LKQ voor ‘Beste Deal’

Onderdelendistributeur Sator-LKQ is genomineerd voor de DCFA Deal of the Year Award, een prijs voor de beste deal in 2014. De nominatie is voor de aankoop van vijf grossiersorganisaties. De verkiezing is op woensdag 21 januari.

De DCFA Deal of the Year Award wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Het gaat daarbij niet om de omvang van de deal, maar vooral om het multidisciplinaire karakter, creativiteit en complexiteit.

De jury bestaat uit Peter Paul de Vries (Value8), Peter Rikhoff (Brookz) en Sjoerd Mol (Benvalor en bestuurslid DCFA). Zij hebben uit de inzendingen de volgende deals genomineerd:

1. Antea Participaties met de Uniekaas transactie: de aankoop van Uniekaas door Antea Participaties en het management van Uniekaas (MBO) van Parcom Capital met een bijzondere financieringsstructuur, waarbij onvoorziene omstandigheden (Rusland crisis) moesten worden overwonnen;

2. Aeternus Corporate Finance met de bedrijfsopvolging bij het familiebedrijf Janssen Beatrixhaven: de overgang naar de derde generatie van dit traditioneel familiebedrijf op het gebied van grondverzet, op- en overslag van grond en grind en materieelverhuur;

3. Dijkstra Voermans met de Sator-LKQ transactie: de aankoop van de 5 grossiersorganisaties Rijsbergen Cartal, Heuts, Slager, Primaparts en Veam, die zoveel mogelijk op gelijke voorwaarden en in korte tijd moest plaats vinden.

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van DCFA in Utrecht, op woensdag 21 januari 2015, zal de juryvoorzitter een interview hebben met de drie genomineerden. Na aansluitend juryberaad zal direct de winnaar van de DCFA Deal of the Year Award bekend worden gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.