Occasion werd in Nederland flink duurder

Hoewel de prijs van tweedehandsauto’s in Nederland procentueel gezien het hardst gestegen is in 2016 (9,8%), blijft een occasion er nog steeds het meest betaalbaar van Europa. Is bij ons de gemiddelde prijs 13.020 euro, Europa-breed is dat 15.894 euro.

Dit blijkt uit het jaarlijkse Europe Report van Autoscout24. Het vergelijkt vraag en aanbod van occasions in zeven Europese landen op basis van merk, type, prijs en kleur.

De jongste gegevens wijzen uit dat occasions in Europa steeds duurder worden, door de aanhoudende groeiende vraag. Gemiddeld steeg de prijs afgelopen jaar met 7,3%, met Frankrijk (5,2%) als duurste land: 19.289 euro gemiddeld voor een tweedehandsauto. Duitsland is tweede, met in doorsnee 18.309 euro. Auto’s van Duitse makelij domineren ook dit jaar de ranking, met achtereenvolgens BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volkswagen en Ford. Voor het negende jaar op rij is de BMW 3-serie de meest gezochte occasion op Autoscout24, gevolgd door de Volkswagen Golf, BMW 5-serie, Audi A4 en Mercedes-Benz C-klasse. “We zien dat grotere en luxere auto’s steeds meer in zwang komen”, zegt Jurgen Vugts, Managing Director van AutoScout24.nl. Verder zoekt 28,7% van de Europeanen naar een zwarte auto, gevolgd door grijs (18,3%), wit (14,6%), zilver (12,1%) en blauw (11,7%).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.