Occasionprijs Marktplaats naar ruim 10 mille

De gemiddelde vraagprijs op Marktplaats voor occasions steeg in het derde kwartaal van 2017 naar 10.301 euro. Een kwartaal eerder was dit nog 8.629 euro. Ook het aanbod van nieuwe auto’s stijgt: zes procent groei, goed voor in totaal ruim 17.500 advertenties.

Op het online handelsplatform daalde het totaal aanbod van auto’s licht (vier procent). Dat is in lijn met het algemene beeld in de zomermaanden, waarin traditioneel minder verhandeld wordt. Paul de Vries, woordvoerder Automotive bij Marktplaats. “In het vierde kwartaal verwachten wij dat de groeiende economie een extra impuls gaat geven. Het gaat goed met BV Nederland en dat merken wij op ons platform aan de populariteit van steeds duurdere modellen.”

Jonge occasions

Onverminderd zijn de jonge occasions het meest in trek. Afgelopen kwartaal steeg het aanbod van auto’s onder de vijf jaar met tien procent. In het tweede kwartaal van 2017 was er nog sprake van een daling (2,8 procent). De drie modellen met de hoogste vraagprijs in het derde kwartaal van 2017 op Marktplaats waren overigens de Lamborghini Aventador (637.250 euro), BMW Z8 (256.693 euro) en Ferrari F12 Berlinetta (229.429 euro).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †