Occasions in 2014: hybrides eruit, A-segment erin

Hybrides worden in grote aantallen uitgevoerd terwijl auto’s van het A-segment weer de lijst bepalen als het gaat om de import. Dat blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door Autotelex.

Van de Toyota Prius zijn dit jaar de meeste exemplaren uitgevoerd, 3.034 om precies te zijn. De bouwjaren 2009 en 2010 zijn daarbij favoriet met respectievelijk 970 en 1.472 exemplaren. Ook de Honda Civic wordt veel uitgevoerd. In totaal zijn er afgelopen jaar 1.274 stuks geëxporteerd. Van de Nissan Leaf zijn het afgelopen jaar 725 stuks naar het buitenland gegaan. Opmerkelijk bij dit merk is dat meer dan de helft hiervan van het bouwjaar 2014 is. Dit zou komen omdat de vraag in het buitenland naar de Leaf groter is dan in Nederland.

Bij de import is de smaak van de occasionkoper verschoven naar kleine, zuinige auto’s. In de Top 30 van meest geïmporteerde auto’s is de Volkswagen Golf weliswaar eerste met in totaal 4.651 exemplaren. Maar op de volgende plaatsen vinden we achtereenvolgens de VW Polo, Opel Corsa, Toyota Aygo, Toyota Yaris, Citroën C1, Peugeot 107, Ford Fiesta en de Fiat 500.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.